петак, 25. април 2014.

Damin Gambit

Svaka čast Vučiću.
Pored svih obaveza, stigne da pročita i poneki red iz svetske istorije, pa to onda šeruje sa nama. Prvo nam je citirao Trockog (red, rad i disciplina), zatim Čerčila (krv, suze i znoj). Sada u iščekivanju 27.04 do 19h, kako reče, kada će vlada biti izabrana, ostaje nam da zebnjom i radošću u srcu čekamo izreku po kojoj ćemo moći da procenimo kom ćemo se carstvu prikloniti.
Da li će to biti Ruzveltovski  "New deal", Arijevski  "Arbeit macht frei", ili jedna od meni omiljenih Staljinovih "Ne možete praviti revoluciju u svilenim rukavicama" ostaje nam da vidimo.

Moram priznati da sam, nošen  pozitivnom energijom formiranja nove vlade koju su u nas unosili elektronski mediji, razmišljao kojim će otvaranjem započeti novu epohu, naš poznati šahista.
 
Naš poznati šahista, u meču sa Judit Polgar, najboljom šahistkinjom sveta svih vremena

Maestralne kombinacije tipa Poljoprivreda i Ekologija, ili sva javna preduzeća u ministarstvo privrede ne bih komentarisao. To ima veze kao zdravsto i telekomunikacije. Teoretski vi to možete spojiti, samo u svetu to još niko nije radio. Verovatno ima razlog. Tačnije ima više razloga.

Otom Botom.  Ne mogu ni da komentarišem  ministra spoljnog, a kamoli unutrašnjeg.

Ajde sad ovi nestranački, možda ubodemo nekog sa radnim iskustvom. Kori kao čudesna sila koja se pojavljuje niotkuda i nestaje nikuda. Kao kometa. Pojavi se na svakih 10 godina, prođe u velikom stilu, ništa se ne desi, i onda malo pred sledeći dolazak svi mediji samo o tome pričaju.

Oni koji su meni interesanti su privreda i gradjevina. Šta ću. To mi posao.

Ministar privrede,neki fini čika, predaje na FEFI. Sta god da je FEFA. Ima puno iskustva, savetovao zemlje razne. Zemlje razne su u stvari Ukrajina. Shift sa nepostojanim f.

Saobraćaj, gradjevina i infrastruktura. Kako to gordo zvuči. Nekako je logično da to vodi ekonomista. Sa radnim iskustvom "zamenik rukovodioca službe knjigovodstva". 

Slika ministarke iz vremena sticanja radnog iskustva
To je bolesno kao kad je Boža Đelić postao ministar za nauku i tehnološki razvoj.  A lekar hitne pomoći iz Subotice ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje. Ako je po iskustvu sa dvojicom stručnih prethodnika biće ovo Damin Gambit.  

Ipak botom of the botom je činjenica da me je pri povratku iz Rima u avionu Air Serbia dočekala prigodna muzika koju pored radio Teherana pušta još retko koja stanica. Da me se ne shvati pogrešno moji stavovi su još uvek najbliži "give peace a chance" varijanti, i potpuno mi je svejedno ko je koje vere, boje kože, nacionalne pripadnosti itsl, ali ovo je stvarno nepotrebno uvlačenje.


Ako pretpostavimo da je neko pogrešno protumačio značenje izraza "Ministar unutrašnjih poslova" možemo razumeti kako je najbolji od najboljih uvlakača dobio pomenutu funkciju. 

At the botom again - in the botom.

Нема коментара:

Постави коментар