среда, 30. април 2014.

O ekonomiji


Ako posmatramo našu državu kao jednu veliku i srećnu porodicu onda to otprilike izgleda ovako:
Višečlano smo domaćinstvo i izdržavamo se od izdavanja stanova.  Zarad lakše matematike neka u ovoj priči svaki stan vredi  50.000 eur.



Stan Naftna industrija Srbije smo izdavali za 5000 eur mesečno, al smo morali da ga prodamo za 50.000. Istina je da nam je godišnje donosio 60.000 eur, ali nam je ovih 50.000 bilo na gomili.
Sada imamo još 2 stana od kojih imamo značajne prihode, to su stan EPS koji nam donosi oko 2000 mesečno i stan Telekom koji nam donosi oko 3000 mesečno sve u svemu od ta dva stana imamo prihoda za još jedan stan da kupimo, ali jedan deo naše familije živi malo raskalašnije pa potroši to i preko toga. Povrh svega Babo je rešio da i te stanove da na prodaju. Kaže imamo mi još dosta stanova na kojima se može zaraditi.

Evo na primer imamo stan Pio fond, mada nam u njemu trenutno  žive rodjaci i rodjaci od rodjaka, a u zadnje 2 godine su rodjaci od rodjaka doveli neku rodbinu, Krkiće i Babiće. Mi njima tu plaćamo svaki mesec što nam čuvaju taj stan. Mi im onda još plaćamo komunalije a babo bi im još dodavao sa strane. Tetka Kori i bata Lazo su se malo bunili, al im je babo reko da zašute kako ne bi bilo belaja.

Ne znam tačno kojim nasledstvom smo dobili kompleks stanova koji se zove kompleks javnih preduzeća. Ja tamo ne volim da idem jer ima dosta iskompleksiranih kod kojih su ključevi od tih stanova. Oni sebe zovu ključnim ljudima. Oni su ti neki burazeri i burazeri od burazera. I izgleda da imaju lepljive prste. Kad dodju u goste sve iz naših džepova im se polepi za prste. Babo je rekao da to ne može više tako, i da će od sad morati da ustaju pre 12 i da će morati nešto da rade. Kažu da ih je posle te izjave sve uhvatio bol u podstomačnoj regiji.

Mislio sa da Babi treba reći da ne možemo više povećavati harač komšijama koji žive u privatnim stanovima. Od toga je Babu uhvatio bol u podstomačnoj regiji.

Babo je malo ljut na rodjake iz inostranstva koji su nam pozajmljivali pare zadnjih godina, kaže traže da im vratimo, i da će sad da zida nove stanove sa drugarom iz Emirata. Kaže još da će to da bude toliko dobra gradnja da ima svi da se izuvamo kad ulazimo u nove stanove.


U međuvremenu kad skrckamo pare od ovih stanova što ćemo da prodamo malo se brinem od čega ćemo da kupujemo mortadelu i nutelu.

Нема коментара:

Постави коментар