субота, 22. фебруар 2014.

Igraj za Nobela, Drogane!


Budući da se dobitnik zlatnog  palme (Chamaedorea radicalis) unapred znao, što je kasnije i potvrdjeno paljenjem olimpijske baklje u Jagodini, i da je takodje ranije odlučeno da se  u nominicaji za oskara u kategoriji za glavnog glumca i režiju pojavi samo jedan kandidat, čiju smo maestralnu ulogu gledali u kratkometražnom filmu "vlak u feketićkom snegu - one and only", ostala je još samo bitka za Nobela.


Kako protokol i nalaže, ples je otvorio PV Ivica, narodu poznat po aferi kofer sa prethodnih izbora, gde je afera nastala oko toga što je dotični otišao na slavu i izašao posle samo 30 min, što kako znamo nije dovoljno da se iznese pečenje što je bilo dovoljno za aferu, ali to nije tema ove priče.
Elem, 24.12.2013. Predstavnici srpskog i albanskog Kokusa u Kongresu SAD uputili su pismo Nobelovom komitetu u kojem nominuju premijera Srbije Ivicu Dačića, kosovskog premijera Hašima Tačija i visoku predstavnicu EU Ketrin Ešton za Nobelovu nagradu za mir za 2014. godinu, zbog njihove ključne uloge u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.
Ostaje nejasno da li su srpski i albanski Kokus ovo uradili sinergijski tj. da li je ovo bilo jedno pismo Nobelovom komitetu, ili su sticajem neverovatnih okolnosti u istom trenutku dva Kokusa poslala dva pisma iste sadržine, i da li je onda srpski Kokus takodje nominovao Tačija, a albanski Dačića. I ko se uopšte setio da nominuje Ketrin Ešton.
Kako god bilo, vest da je Dačić nominovan za Nobelovu nagradu je odjeknula svim srpskim medijima, i podsetila sve učesnike rijalijitija kod Velikog Blata, da stave svoje uloge.
"Pratim" reče predsednik Nikolić. Nisam ja žeđao toliko vreme da Žitorađa uđe u svetske knjige pre Batočine. Izgovori u dahu:
"Kosovo i Metohija nije razrešen problem. To će da potraje. Niko još nije dobio nagradu zato što je počeo da razgovara, već kada je problem rešen"

PV je replicirao u maniru iskusnog skupštinskog retoričara:
"Predsednik Srbije Tomislav Nikolić trebalo je da bude kandidat za Nobelovu nagradu, jer je on predložio razgovor sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i stajao iza svega toga"

I kocka bi bačena, kako je govorio neki, ne toliko poznat PV, Julije.
Igra za Nobela je počela. 
Svima je bilo jasno da samo jedan može biti "Chosen one". Kokusno nominovani. Iščekivanje prevremenih izbora lebdelo je iznad svih nas. Šal je odneo vragu. Postalo je jasno da se radničkoj klasi ne sme dopustiti da glasa pod pritiskom reforme zakona o radu, i sindikalne vodje (ničim izazvano) se usprotiviše reformama. I gle čuda, moderni reformisti PV i PPV povukoše ručnu. Stop reformama. Igraj za Nobela.
kad spomenuh ručnu, kao što je predložio Miškoviću, ministar gradjevine je kvalitetno povukao ručnu u svom ministarstvu: 


Al ni to nije tema. Raspisaše se pravila igre. Poštena. Ja tebi izbore, ti meni Kerteza. Tu se podiglo malo previše buke. Realno je da je slučaj zastareo. Lepo piše da nas je čovek poplašio u nemačkim markama. A svi znamo da nemačke marke više ne važe. Znači zastarelo.
Ministar privrede (tada već u ostavci) počeo je svoju priču o parazitskom sistemu. Priča naiđe na oduševljenje zaposlenih koji rade, nezaposlenih koji ne rade, penzionera koji primaju il ne primaju penziju, domaćica, dece starije od 15 godina, dece mlađe od 15 godina i svih ostalih nebitnih elemenata našeg društva.
PPV uvide da je igra prešla na next level i odigra adutom: Igraj za Nobela, Drogane! Dotakao je ono najintimnije u nama, našu srž, naše postojanje, naša strahovanja i naša nadanja.

Udari PPV direktno na PV-a. Iz sve snage. Kao mi kutlačom na šerpe.  Šef kabineta + vrh mupa. Droga-ne! I samo se za trenutak učinilo da se PV zateturao od udarca. Jednim divnim lupingom preko svog koalicionog partnera izjavi: "Premijer Ivica Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, kao i prvi potpredsednik vlade, Aleksandar Vučić, koji je zadužen za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, dokazali su da nema zaštićenih, te da partijske knjižice nikoga ko se ogrešio o zakon neće sačuvati". 
Ostade i PV u igri za Nobela, takodje Drogane!


Нема коментара:

Постави коментар