субота, 9. август 2014.

Pro Bono


Ovih dana je nacionalna služba za zapošljavanje objavila da je posao koji je najteže dobiti "Pomoćnik prelca". Ne znam baš šta je prelac, a još manje koju školu treba završiti za pomoćnika prelca, ali rekao bih da je situacija poprilično ozbiljna.

Ukratko posla nema, a kad će ga biti, ne znamo.

Da imamo ministra privrede, mogli bi da ga pitamo, da li i kako planira da pokrene proizvodnju. I šta ćemo da proizvodimo.

Ministarku poljoprivrede imamo, al mi se nekako čini da nema smisla da je pitamo kako ćemo da zaštitimo proizvođače maline i višnje, ili ne daj bože kako ćemo da povećamo stočni fond.

Da premijer ne može više sve sam prepoznao je i Miša Beko, koji je prihvatio da vodi srpske železnice "pro bono", ili što bi se reklo za džabe.

Korektno.

U međuvremenu predsedništvo SNS, a odmah zatim i Ivica Dačić zabranili su duple funkcije svojim duplim funkcionerima, što je izgleda izazvalo nezadovoljstvo tih istih - duplih.

Forumi su puni dva tipa komentara:
-          Pripadnik vladajuće stranke: "Svaka čast Vučiću"
-          Pripadnik opozicije: "Baš bih voleo da da vidim i to čudo"

Meni je manje-više svejedno da li će neki Martinović imati ili neće imati više funkcija. Ako on ne prima 5 plata, zaposliće se još četvorica. Sa aspekta nas poreskih obveznika trošak je isti.
Shodno tome, imajući u vidu da "dok traje obnova nema odmora", predložio bih da svi ti multi funkcioneri nastave da obavljaju te silne funkcije koje su obavljali do sada, al da ih obavljaju "Pro Bono"

Pa neće valjda dozvoliti da Miša Beko bude veći rodoljub od njih?

#ObnovimoSrbiju

Нема коментара:

Постави коментар